B906 Christianshedekirke (2).jpg

Christianshede kirke.Dengang og nu

På Pårup kro bestemte en kirkekommission bestående af kirkefolk fra stift, andre politisk udvalgte, og aktuelle lokale folk at der skulle nybygges kirker i både Christianshede, Engesvang, Ilskov og Brande ved Them. Det var i 1883. De havde før været på rundtur i området. Tidligere var det bestemt at Gludsted kirke skulle bygges. Den samme arkitekt blev valgt til 4 af kirkerne. - R. Frimodt Clausen, Århus

Christianshedekirke

Christianshede kirke.125 år Sang

Christianshede Kirke fyldte den 12. august i år 125 år. Det blev fejret med dels en dejlig koncert på selve dagen og dels med en festgudstjeneste den efterfølgende søndag og biskop Henrik Stubkjær prædikede. Efter gudstjenesten var der et mindre traktement i Kirkehuset i Bording Kirkeby Menigheden til Christianshede Kirke har altid forstået at hylde deres kirke i såvel dagligdagen som til højtider og fest.

ChristianshedeKirke1893.JPG

Christianshede kirke.125 år

Hvorledes den smukke kirke på højdedraget blev til.

Den 12. august 2019 har Christianshede kirke 125 års jubilæum. Det vil blive fejret på behørig vis.

Men hvordan var det nu det var for 125 år siden?

Overlærer Chr. Sørensen, Bodholt Skole har skrevet om kirken ligesom han har nedskrevet, hvad Herning Folkeblad skrev om Christianshede kirke dengang i 1894. Det i parentes nævnte er fra artikler i forbindelse med kirkens 40 års jubilæum. Ligeledes skriver Helge Frederiksen en artikel om kirken i forbindelse med 40 års jubilæet.