top of page
B906 Christianshedekirke (2).jpg

Christianshede kirke.Dengang og nu

På Pårup kro bestemte en kirkekommission bestående af kirkefolk fra stift, andre politisk udvalgte, og aktuelle lokale folk at der skulle nybygges kirker i både Christianshede, Engesvang, Ilskov og Brande ved Them. Det var i 1883. De havde før været på rundtur i området. Tidligere var det bestemt at Gludsted kirke skulle bygges. Den samme arkitekt blev valgt til 4 af kirkerne. - R. Frimodt Clausen, Århus

Christianshedekirke

Christianshede kirke.125 år Sang

Christianshede Kirke fyldte den 12. august i år 125 år. Det blev fejret med dels en dejlig koncert på selve dagen og dels med en festgudstjeneste den efterfølgende søndag og biskop Henrik Stubkjær prædikede. Efter gudstjenesten var der et mindre traktement i Kirkehuset i Bording Kirkeby Menigheden til Christianshede Kirke har altid forstået at hylde deres kirke i såvel dagligdagen som til højtider og fest.

ChristianshedeKirke1893.JPG

Christianshede kirke.125 år

Hvorledes den smukke kirke på højdedraget blev til.

Den 12. august 2019 har Christianshede kirke 125 års jubilæum. Det vil blive fejret på behørig vis.

Men hvordan var det nu det var for 125 år siden?

Overlærer Chr. Sørensen, Bodholt Skole har skrevet om kirken ligesom han har nedskrevet, hvad Herning Folkeblad skrev om Christianshede kirke dengang i 1894. Det i parentes nævnte er fra artikler i forbindelse med kirkens 40 års jubilæum. Ligeledes skriver Helge Frederiksen en artikel om kirken i forbindelse med 40 års jubilæet.

Vildtbanestenen ved Christianshede Kirke

Vildtbanestenen ved Christianshede kirke

Vildtbanestenen ved Christianshede kirke

Ved parkeringspladsen til Christianshede kirke står en høj sten, hvorpå nogle bogstaver og tal er indhugget. Det er en såkaldt vildtbanesten, som er en af mange, der skelsættende har stået rundt omkring kongens jagtarealer. Sigten og Haarby hede, var en del af den kongelige vildtbane, som strakte sig fra Horsens i syd til Viborg i nord og fra Isenvad i vest til Framlev ved Århus i øst. Den sydlige del af Bording sogn var beliggende i det såkaldte “Skanderborg Distrikt” Denne sten menes, at have stået i Guldforhoved.

1 Chr.hede kirke dengang og nu
2 Chr.hede kirke 125 år sang
3 Chr.hede kirke 125 år
Vildtbanestenen

Christianshede kirke

bottom of page