bordinghistorie@gmail.com   © 2019  Bording Lokalhistoriske Forening

Frysehuse

Frysehuse 1

Er der noget bedre end stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Jeg elsker det i hvert fald. Det til trods for, at jeg i min barndom fik det mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Søndag andet grisekød til kartoflerne og en gang imellem hestebøffer og meget sjælden oksesteg. Høns eller kyllinger var også jævnligt på menuen. Måske er det ikke helt sandt, men sådan husker jeg det.

Vi slagtede selv grisene. Eller det vil sige Harald hjemmeslagter kom og slagtede en af grisene fra stalden. Ko- og hestekød skulle købes. Derfor var det sjældent, vi fik det. Hestekød var lidt billigere end

Frysehuse 2

Det at kunne fryse kød og bær gav mange muligheder og forlængede holdbarheden væsentligt. Det saltede kød blev hurtigt afskaffet til fordel for frysere. Frysehusene blev hurtigt vældig populære. 
Ikke bare i Bording fik man frysehus. Flere kom til og alle med samme hvide skilt på huset, hvorpå var skrevet med blå bogstaver: Frigidaire. Det var navnet på firmaet der leverede fryseanlægget. Et andet firma lod husene bygge, hvis ingen andre bygninger kunne bruges. I Bording overtog man det gamle kafferisteri.

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now